tisdag 6 juli 2010

This is chess, not checkers, these are warning shots, After your next move I'll give you what I got

Nu har jag sovit ut en natt post-Amar'e. Vaknade upp till följande nyktra tankar...

Amar'e är Knicks bästa spelare sen Patrick Ewing. Innan STAT har börjat leverera i blått och orange har han såklart en bra bit kvar tills han gett laget lika mycket som ex Sprewell och Houston, men sett till talang och stjärnstatus, track record innan han kom till laget, så är Amar'e nummer två endast efter Ewing. Redan här har Walsh lyckats göra något som Thomas aldrig gjorde, eller Layden heller för den delen.

Stoudemire ger onekligen laget en injektion, en nytändning. Vi har en 5-time all-star i laget. En highlight reel på regelbunden basis. Zappa in på NBA.com i framtiden och vad kommer man att se? En Knicks spelare som posterizar halva ligan. Det har vi aldrig någonsin varit bortskämda med. Ever.

Men highlights vinner inga championship. Briljansen i denna signing är istället att det är ett smart schackdrag. Man ska inte underskatta tajmingen i the announcement heller. Medan resten av ligan väntar ut Lebron och Wade och vad de ska göra, så går Knicks ut och plockar en av de största stjärnorna bakom Lebron-Wade. Att Amar'e går ut och berättar att han signat med Knicks redan innan affären kan offentliggöras (på torsdag) betyder att han är mycket väl insatt i signerandets betydelse för att locka till sig fler stjärnor. Nu är Stoudemire Knicks största rekryterare. Han har sagt att han kommer att höra av sig till Lebron och övertala honom att komma. Han ringer Carmelo. Och Parker. Etcetera.

Donnie Walsh spelar briljant schack nu, eller poker if you will. Med Stoudemire i laget - tillsammans med Gallo, Chandler, Douglas och Walker - så är det inte far fetched att tro att Lebron ska pondra en extra gång på vad det laget skulle kunna åstadkomma med honom i laget. Genom att Knicks hårdflörtar med Wade också kanske LBJ rentav blir lite rädd för att Wade ska ta hans slot? Om Bosh går till Miami och joinar Wade, då känns det som att Lebrons choice kommer ner till New York eller Cleveland. Får vi varken Lebron eller Wade har vi i värsta fall Stoudemire och en intressant young core, tillsammans med massa återstående cap space - och ännu mer cap space nästa sommar.

Walsh, snubben vet vad han håller på med helt enkelt.

Jag börjar mer och mer få känslan av att Nets och Bulls riskerar att bli sommarens förlorare. Få saker hade gjort mig gladare just nu, knäppa alla journalistexperter på näsan.

Sjukt spännande dagar coming up...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar