måndag 5 juli 2010

STAT klar

Nu verkar allt tyda på att Amar'e Stoudemire är klar för Knicks. När Amar'e gick på Dolan's fjärde juli fest i Hamptons borde man fattat att det var en done deal.

Många frågor kvarstår. Är huvudsyftet med Stoudemire att locka till sig Lebron och/eller andra stjärnor i framtiden så som Carmelo, CP3 eller Parker? Hur kommer Stoudemire passa in tillsammans med D'Antoni, som ju var på kant med Amar'e under PHX-tiden och så sent som i våras fick kritik av Stoudemire för sin lack of defense training? Kommer Stoudemires kropp hålla upp under kontraktets längd på 5 år med tanke på hans tidigare skadebekymmer?

Stoudemire kommer också med en del svar. Han har varit poängledare i Phoenix under flera år, ett lag som varit i tre WC Finals under STAT:s tid i klubben. Han kan D'Antonis system bättre än någon annan free agent som fanns på marknaden. Inte minst har Stoudemire en riktig New York personlighet; han älskar the spotlight och han har karisman och självförtroendet att ta staden med storm. Till skillnad från färglösa typer som Chris Bosh och Joe Johnson, som jag är övertygad om hade chokat i New York av all pressure. Stoudemire är vad jag förstår en total fitness freak, det är ingen slump att han hade en av sina mest dominanta säsonger den gångna säsongen trots knä- och ögonskador. Amar'e minns ni kritiserade ju McGrady (vääääldigt tyst om hans free agency btw) för att han inte hade rätt karaktär för att ta sig tillbaka från en knäskada. Stoudemire däremot ska träna på en manisk nivå för att hålla kroppen i trim. Och kom ihåg att han är fortfarande "bara" 27 år. Lika gammal som David Lee by the way.

David Lee ja, som nu med all sannolikhet har gjort sitt i Knicks. Sorgligt på alla sätt och vis. Men om organisationen ska gå i en ny riktning kanske det ändå är bäst, vad vet jag? Jag hade gärna behållt Lee, problemet är att han spelade lite för bra helt enkelt, han är inte riktigt värd de kanske 15 miljonerna han kommer få på öppna marknaden. Kanske borde Walsh ha signat honom för cirka 10 miljoner förra sommaren, men det går aldrig att svara på om det hade varit rätt eller fel. Jo, det finns ett sätt att definitivt svara på det till 100%. Det är om Lebron signar med Knicks.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar