torsdag 11 februari 2010

Deadline

Knicks deadline på att göra något vettigt av årets säsong går ut i och med the trade deadline om en vecka.

Det har ryktats löst om Tracy McGrady i en three way trade med Wizards, där Caron Butler till Rockets, Harrington till Wizards och T-Mac till Knicks utgör stommen.

Helst vill Walsh flytta på de tunga kontrakten (Jeffries, Curry) som löper bortom sommarens free agent cirkus - och helst utan att det sker på bekostnad av den lilla talangpool som finns i laget (Gallo, Chandler, Hill, Douglas). Rockets, som verkligen inte vill göra T-Mac några tjänster efter en dålig arbetsrelation de senaste åren, vill dock inte byta bort McGrady utan att få något bra i retur, de är inte intresserade av att endast dumpa hans kontrakt. Specifikt vill de ha Jordan Hill. Och så långt är inte Walsh villig att gå, för ett rent-an-ex-all-star-experiment på mindre en halv säsong. Harrington och Hughes rätt upp och ned är en trade man gör. Vad som helst som inkluderar Jeffries och Curry likaså.

Men Jeffries är, trots sin bästa säsong i karriären, nästintill omöjlig att trada. Och Curry ska vi inte ens tala om.

Vad vi vet är att Donnie Walsh är desperat att göra en trade.

Enda sättet att överhuvudtaget ha en chans att signa 2 maxkontrakt är att flytta Jeffries och/eller Curry. Enda chansen att kunna signa 1 maxkontrakt och re-sign Lee är också att flytta på Jeffries och/eller Curry. Givetvis utan att ta tillbaka kontrakt som löper över 2010. Men pga att Jeffries och Curry är persona non grata så måste Walsh sannolikt kasta in ett köttben för att få en potentiell trade att funka, ett köttben i form av någon av de unga talangerna. Men tradar Walsh bort de unga pusselbitar som tillhör framtiden och the free agents of 2010 ändå väljer att inte signa med Knicks (det finns inga garanatier what so ever) så riskerar han att stå helt utan framtid. Och samtidigt, om Walsh tradar de unga löftena, vad finns det då för anledning att komma till Knicks om de har ett helt tomt lag? Det är många tuffa beslut som ska tas.

Står vi helt stilla och the trade deadline kommer och går kan vi betrakta säsongen som över. Playoffs är borta. Allting från och med nu handlar om positioneringen inför 1 juli. Det är upp till bevis för Donnie Walsh. Lita på att jag kommer sitta som på nålar den närmaste veckan.

2 kommentarer:

  1. Det blir spännande, ja, men det är sommaren som blir en riktig blockbuster. Three-way-traden gynnar Rockets och kanske Wizards (men Harrington och Jamison är för lika), men ni drar det kortaste strået. McGrady är en stjärna som har slocknat.

    SvaraRadera
  2. Håller med om att McGrady sannolikt bara är en half season rental at best. Nyckeln är om vi kan kasta in Jeffries i en deal, då är det helt plötsligt en grym deal. Och blir vi istället av med Harrington och Hughes så är det ingen biggie, playoffs är out of reach och vi får bort två dudes som ändå är på väg ut och som coach inte gillar. Dags att spela de unga.

    Btw, Orlando ser ut som att de kan make a run after all.

    SvaraRadera