söndag 14 februari 2010

Be very afraid Knicks fans

Nu är det inte långt kvar till the trade deadline. Inte nog med att man ska hålla tummarna för att DW lyckas dumpa Jeffries. Nu ska man också behöva oroa sig för att Cavs ska lyckas trada till sig Amar'e Stoudemire, vilket borde säkra Lebrons framtid i Cleveland.

Tragiskt om det lyckas med tanke på att traden, utifrån Suns perspektiv, bara skulle vara grundad på ekonomiska skäl och inte sportsliga. De förväntas till och med waive Zydrunas Ilgauskas om de gör traden - vilket gör att Cavs kan re-sign Big Z om de så vill inom 30 dagar. JJ Hickson då? Please, han får massa öppna dunkar tack vare Lebron, i Suns skulle hans game exponeras och han är out of the league inom 3 år.

Så varför skulle då Suns ens fundera på denna deal? Idag görs de flesta trades inte längre på sportsliga grunder, utan snarare på ekonomiska. Ena laget uppgraderar, det andra är i cost-cutting mode. Förr i tiden fanns åtminstone ambitionen att göra en win-win på the court. Den andra anledningen? Steve Kerr och Danny Ferry är två medelålders white dudes som är goda vänner sedan tiden i Spurs. De råkar vara GMs också. Och de har visat att de kan trada sen tidigare, ni minns Shaq-dealen nu senast.

Så Knicks fans be afraid, be very afraid. Summer of 2010 can be over before February 18.

2 kommentarer:

  1. Butler m.m. i Mavs nu, så three-wayen försvann.

    Orlando... ja, på sistone har vi spelat bra och vunnit betydelsefulla matcher. Många rubriker om Vinces 48, men är han tillbaka? Let's just face it, nej. Vi har kanske den bästa bänken i NBA på papper, men ändå används den för lite eller så underpresterar spelarna (läs: Redick). Om bara Bass fick mer speltid, är vi mer dynamiska. Vi kan inte lita på en rostig Carter, skadad Nelson och Barnes. Lewis och Pietrus måste träda fram!

    Jag tror vi får se en drömfinal mellan Lakers och Cavs i år, vilket är jävligt välkommet. Bänken hos Lakers har verkligen vuxit och gjort riktigt bra ifrån sig medan Cavs börjar få lite mer profiler i Hickson, Parker och Gibson. Sjukt att Cavs dominerar UTAN Mo. Och Lebron >>>> Kobe.

    SvaraRadera
  2. Kan bara instämma på Lebron >>>> Kobe. Hands down MVP. Sätt Lebron i Nets och du har en Topp 4 seed. Minns Kobe innan Pau Gasol? Alla trade demands. Han kunde inte ta Lakers out of the first round innan Pau kom.

    SvaraRadera