lördag 8 augusti 2009

Drömmen om Lebron lever

Lebron har ännu inte signat en extension med Cavs trots att Cleveland nyligen har erbjudit honom det (duh!).

Nu har Lebron dessutom indikerat tydligt att han inte har några planer på att skriva på något nytt kontrakt - oavsett lag - förrän sommaren 2010:



So much for finanskrisen och Lebron med fleras potentiella rädsla att maxkontrakten kommer att gå ned avsevärt nästa år...

Så nu är det bara att hålla tummarna i 11 månader till (insert valfri pipedream-kommentar här).

Annars är det inte mycket nytt på Knicksfronten. Och tur är väl det, kanske? Vi har ett lönetak att ta hänsyn till. Förr i tiden panikade Zeke fram trades och signings under sommaren för att hålla sig kvar i tidningen hela året - Jerome James, Jared Jeffries, Zach Randolph med mera - affärer som belastade klubbens ekonomi och framtid i flera år. Donnie Walsh däremot, han har desto mer tålamod. Tack och lov tackade Kidd nej till multiårskontraktet och signade med Dallas istället (för ännu mer pengar), med en lägre cap nästa sommar hade Kidds kontrakt varit disaster. När Walsh erbjöd Kidd kontraktet var det innan ligans projections om att cappen skulle gå ned flera miljoner under Summer of Lebron. Av det skälet är därför DW numera motvillig att kasta för mycket pengar på Ramon Sessions. Så just nu är det poker på hög nivå, vad är marknaden villig att betala Sessions och vad är Bucks villiga att matcha? (Kom ihåg att Bucks innehar rätten att matcha any offer sheet eftersom Sessions är restricted).

Sessions är dock fortfarande NYKs förstaval som det ser ut nu, till skillnad från Nate-Rob som fortfarande inte har ett kontrakt. Lil' Nate har klargjort att han verkligen vill spela i NY, och verkar villig att ta ett modest kontrakt för att göra det. Det visar på karaktär och lojalitet, inte minst efter att Knicks flörtat med alltifrån has-beens som Stackhouse och J-Will till past their prime guys som Jason Kidd och Grant Hill.

D-Lee däremot verkar tyvärr vara all about the money. Enligt rapporter har Lee 7 miljoner på bordet för 1 år eller också kan han signa long term på upp till 38 miljoner över 4 år. More than fair anser jag. 1-årskontrakt ger full flexibilitet för Knicks, samtidigt som det ger Lee en bra payraise; kom ihåg att Knicks standardiserade qualifying offer är på under 3 miljoner, och får Lee ingen offer sheet från ett annat lag så är det allt Knicks behöver betala för att keep him, så det är enbart pga genorisitet och välvilja från Knicks sida som gör att de erbjuder 7 miljoner över ett år. Ett ettårskontrakt gör dessutom Lee till unrestricted free agent nästa år vilket ger honom mycket mer frihet nästa sommar. Till synes en win-win för båda parter med andra ord. Samtidigt är långtidskontraktet, om rapporterna verkligen stämmer, på över 9 miljoner per år oerhört bra betalt för en kille som aldrig någonsin tagit sitt lag till playoffs. Men Lee och hans giriga agent verkar fortfarande tro att Lee är en 10-12 miljoner dollar per år spelare. Hallå?! Lamar Odom fick mindre än 9 per år, hur kan David Lee få mer än det? Ron Artest och Trevor Ariza fick cirka 5-6, i ärlighetens namn ligger Lee närmare dessa två herrar än 10+ miljoner.

I andra NBA-nyheter har Rashard Lewis blivit avstängd i 10 matcher without pay för att ha tagit ett otillåtet dopningsmedel. Scratch 1.6 miljoner dollar från killens lönekonto, lika mycket från hans trovärdighet som idrottsman samt låt oss utbrista i ett unisont LOL åt NBA som ger 10 matchers avstängning (av 82 exklusive playoffs) för doping.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar