måndag 4 januari 2010

"The one trick pony" and the media

I Sverige älskar sportmedia att älska Stockholm och att hata småstäderna.

I NBA verkar det vara tvärtom.

När Knicks tillhörde eliten genom hela 90-talet så hette det konstant att laget spelade en destruktiv, försvarsinriktad och tråkig basket. Med andra ord samma basket som tagit lag som Detroit och San Antonio till titlar.

Och när Knicks tillhörde botten genom hela 00-talet så fick Knicks - med all rätt - skit, skit på skit av media. Som sagt, förtjänade Knicks skit, men de förtjänade inte skadeglädjen.

Och nu när Knicks krälar upp sig från askorna och bygger ett lag för framtiden på 10-talet, så fortsätter ESPN, Sports Illustrated och andra massmedier att hata. Jag säger hata på medan ni kan, för inom ett par år står vi toppen och ni står alla med byxorna nere.

Ta till exempel en titt på den här tomten, Shaun Powell, som skriver för ligans egen hemsida. I hans artikel skriver han, om Knicks framtid:

Prognosis: Grim, unless LeBron James or Dwyane Wade want to own the city like Derek Jeter.

OK. Låt mig get this straight? Ett lag som är en match ifrån playoffs och som har en ocean av cap space nästa sommar har en "grim future"? Lebron James i all ära, jag kysser marken du går på om du kommer till New York, men vi behöver inte Lebron för att bli ett grymt lag igen. Ja, vi behöver en Lebron, Wade, Melo eller Durant för att omedelbart bli ett absolut topplag. Men vi behöver ingen av dem för att bli ett topp 10 lag i ligan i flera år framöver. I Gallo och Wilson Chandler har vi två potentiella (semi-)stjärnor de närmaste 10 åren. Om åtminstone en av Toney Douglas eller Jordan Hill blir en decent role player har vi 1-2 bra dudes till. Kan vi sedan behålla D-Lee till ett överkomligt pris har vi redan en all-star i laget. Lägg därtill, Lebron eller inte så, har vi pengar att signa andra free agents (Chris Bosh, Joe Johnson etc) och året efter när Jeffries och Currys kontrakt går ut har vi ännu mer pengar (Carmelo come home...?). Make no mistake about it, framtiden är ljus för New York Knicks. Alla som pratar om motsatsen har bara druckit för mycket Hatorade.



Ett ytterligare exempel på ignoransen är medias bild av Danilo Gallinari. Knicks nummer 8 har av flera experter på ESPN ("The Worldwide Leader in Sports") dömts ut som en "one trick pony". En spelare som kan en sak och en sak only, att skjuta treor. Gallo är soft heter det, Gallo kan inte drive, Gallo kan i princip ingenting annat än att vänta på bollen och håva iväg treor från downtown. Jag har sett Knicks samtliga matcher de senaste 1,5 säsongerna och kan meddela att inget är längre ifrån sanningen. Visst, Gallo har varit hämmad av sin dåliga rygg (peppar, peppar må den hålla) men ju mer komfortabel Gallo blivit i takt med att skadan har släppt, desto mer har han visat sin fulla repertoar. Gallo är mer Dirk Nowititzki än Peja Stojakovic. Believe me. Faktum är att jag aldrig kan minnas att Dirk har slammed it down like this, som i gårdagens blowout seger mot Pacers.



Haters keep hating. 2010-talet är vårat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar