lördag 16 januari 2010

From zero to hero and back again (and soon to be back again?)

Det verkar som att Gilbert Arenas kommer att få en kortare fängelsevistelse, mellan 1-6 månader, efter att ha pleaded guilty i sin gun charge.

Samma beteende som ligan och Wizards tidigare har uppmuntrat, Arenas frispråkiga goof-ball behavior, är nu samma beteende som leder till hans till downfall och som han kommer att bestraffas av ligan respektive Wizards för. Nu säger jag inte att ligan och Wizards har uppmuntrat Arenas att ta vapen till omklädningsrummet (även om pistolerna var unloaded, och de facto bullets kill people, not guns, om man hårdrar det... OK officially reaching here.) utan snarare Arenas bloggande, twittrande och frispråkiga larvande där han skämtar bort alla situationer. Arenas betedde sig likadant efter den här incidenten, genom att skämta bort på Twitter och vifta med luftpistoler på matchuppvärmningen. Men nu var det slutskämtat, och David Stern kommer make an example out of Arenas på grund av det. Trots att Devin Harris i NJ Nets uppskattat att 75% av alla ligans spelare äger vapen, och andra spelare fått betydligt lindrigare behandling. Vem kan glömma Stephen Jacksons shoot-out utanför en strippklubb eller Delonte West Grand Theft Auto-runda på motorcykeln med vapen hängandes över hela kroppen inklusive ett gevär i ett gitarrfordral?

Låt oss make one thing clear. Om detta var Lebron James, eller en annan stjärnspelare vars maxkontrakt var motiverat, så hade Wizards skyddat spelaren till fullo, inte slängt honom till vargarna för att försöka terminera hans kontrakt. Och låt oss make another thing clear. David Stern kommer att straffa Arenas extra hårt pga hans hanterande av det som hänt efter situationen, inte pga situationen i sig.



Även Adidas har tagit ställning och kickat Arenas.



Arenas är redan borttagen från allting som har med Wizards att göra. Laget har tagit ställning sen länge. Agent Zero kommer inte att spela i Washington igen. David Stern kommer att stänga av Arenas, mellan 30 matcher upp till en hel säsong. Wizards kommer att försöka bryta Arenas kontrakt, eller om det inte går, trada honom.

Knicks behöver en PG. Arenas behöver ett lag som är villiga att ge honom en andra chans och som är villiga att betala honom. Och Wizards vill bli av med Arenas till varje pris, antingen via trade (Curry + Jeffries matchar lönemässigt) eller via buyout (där Knicks kan signa honom som FA).

Enligt Avery Johnson är det redan en fait accompli:



Jag skulle inte take it that far. Men om Arenas exempelvis kan gå med att omförhandla sitt tunga kontrakt till att ge laget en team option de sista två åren av kontraktet, så är en trade helt plötsligt logisk för alla parter, även om den skulle ta Knicks out of contention från free agent sommaren 2011 då Jeffries och Currys kontrakt går ut. Men om Arenas finns till rätt pris tycker jag att Walsh måste överväga det hela. Arenas och David Lee i en pick-n-roll hade varit helt omöjligt att försvara. Lägg till en free agent signing i sommar och vi har ett väldigt intressant lag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar