söndag 8 november 2009

Dumpa Duhon

Den här säsongen är sju matcher gammal och den är i princip redan över. Åtminstone om ambitionen är att gå till playoffs. Knicks är i total disharmoni och de överbetalda jättebebisarna har inte ens arbetsmoral nog att agera professionellt.

Chandler är en oerhörd besvikelse. Jag, liksom flera andra, har förhoppningar på att Will ska bli en borderline all-star. En uppdaterad Steve Smith. Ett argument för Lebron att signa. Istället snittar Chandler 34 FG% och 20 FG%. Brrrr.

Harrington kan score. Det vet vi. Men han är en turnover machine och hans bollhoggande spelstil förstör rytmen i varje anfall.

Men den absolut största boven i dramat är Chris Duhon. Alla vinnande lag behöver en stabil point guard. En spelare som kan sysselsätta motståndarnas försvarare eftersom de faktiskt respekterar killens skott och/eller penetrations to the hoop - som i sin tur friar upp ytor för sina medspelare vilket leder till assists. Tony Parker är ett grymt exempel på det. Steve Nash med. För att inte tala om Chris Paul. Men det finns förstås undantag, alla grymma lag behöver inte en riktigt bra point guard. Superstars á la Wade och Lebron behöver inga grymma point guards, 9 gånger av 10 är de dem som sätter igång anfallet ändå. Men de behöver åtminstone en decent PG. Och Duhon fyller inte ens en godkänd kvot längre. Hittills har han varit ren och skär katastrof. Eller vad sägs om 25 FG% och 20 3P%. Och 7 poäng per match på 37 minuter. Duhon är helt enkelt horribel. Har man inte en rimlig PG i ett Mike D'Antoni system, ja då är man fucked.


Duhon är notoriskt känd för sitt festande. Makes sense eftersom han spelar som om han vore konstant bakis.


















Endast 2 spelare får godkänt. David Lee och Danilo Gallinari.

Om jag vore Mike D skulle jag införa följande förändringar:

Gör Danilo Gallinari till det odiskutabla förstavalet i varje anfall. Kräv av lagkamraterna att se till att Gallo tar 20+ skott per match.

Börja skola in de spelare som faktiskt kommer att vara kvar efter 2010. Förutom Gallinari och Chandler som redan spelar frekvent är det med andra Jordan Hill och Toney Douglas som måste prioriteras. 20+ minuter på båda två.

Det bär emot, men Jared Jeffries och Eddy Curry måste spela. Till varje pris. Boosta deras stats så mycket som går. Kan vi trada Curry kan vi signa 2 maxspelare redan i sommar. Då behöver han minst 30 minuter per match. Om han bara kan ställa ned hinken med friterad kyckling så kanske det kan bli verklighet.

Stek Duhon. Trada honom (och ett insläng om det behövs för att få siffrorna att gå ihop) mot Allen Iverson, som ju redan är på väg bort från Memphis. AI kan tradas först 15 december. Och det är inte sannolikt att det blir verklighet...

Då säger jag följande. Bänka Duhon. Sätt in Nate i förstafemman. Toney D som back-up. Eller rentav låt Danilo spela point forward.


Vårt enda hopp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar