tisdag 1 september 2009

Zlatans senaste lagkamrat

Ricky "La Pistola" Rubio sagan tog en ny vändning idag. Spanjoren, som uppenbart för alla var årets näst bästa spelare i NBA-draften efter Blake Griffin, men som ändå bara blev pick 5 av Minnesota pga sin enormt dyra buyout clause hos sitt europeiska lag DKV Joventut, signade idag helt oväntat med FC Barcelona.

Här ovan ser ni Ricky med Zlatans stekiga chef, mannen som en gång lovade fansen David Beckham i sin presidentkampanj och lucked out med Ronaldinho. Rubio kanske kan lära Messi och kompani att längste killen på plan är mannen som alltid ska ha flest passar inne i boxen.

Rubio har ryktats vara på väg till Knicks i en sign-and-trade med Minnesota, mestadels önsketänkande fans och felaktiga spekulationer, men så blev alltså inte fallet. Inte heller T'Wolves fick sin draft pick. Minnesota och DKV Joventut hade enligt källor kommit överens om en plan för att köpa ut Rubio på ett sätt som tillfredsställde båda lagen. Men Rubio hoppade av dealen, och refererade till att han behöver mer tid i Europa att utvecklas som spelare innan han ger sig in i NBA. Hmm, varför signade du upp för draften in the first place då?

Det betyder två saker.

Knicks kunde inte score a deal, alla vet att Rubio såg fram emot att ragga brudar i Spanish Harlem.

Vädret i Minnesota är lite för kallt för spanjoren.

Look for Rubio att force a trade med Minny innan hans NBA-debut 2011, året hans kontrakt och buy-out clause går ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar