måndag 21 september 2009

N8 the Gr8

Det är dags att blicka mot framtiden. Vi kan inte lägga all ägg i Lebron James korgen. Faktum är att vi kommer att ha cap space till ETT maxkontrakt 2010. Och när Eddy Curry och Jared Jeffries kontrakt come off the books 2011 så kan vi signa ytterligare en maxspelare. Även om det blir LBJ eller inte så kommer vi att kunna bygga ett grymt lag oavsett. Chris Paul, Kevin Durant, Amare Stoudemire, Dwyane Wade, Chris Bosh. Det finns många stjärnor att signa eller sign-and-trade for.

Men vi måste även vårda den talang som finns i laget. Homegrown talent är the sweetest om du frågar mig. Och där är det dags att pledge allegiance till Nate Robinson. Det är på tiden, faktiskt. Jag har själv varit skeptisk mot Nate. Av alla uppenbara skäl. Killen har ADHD upphöjt i 10. Inget fel med det, förutom att han ofta beter sig som en femåring och retar upp domare, motståndare, tränare, shit till och med sina egna lagkamrater med sina antics. The guy can't help himself.



Men på plussidan är det precis de här kvaliteterna som gör det möjligt för en kille på cirka 1.70 att vinna dunktävlingen (twice!), göra tip-in dunks on a regular basis eller för all del blocka Yao Ming. Utan Nates vilda energi hade knappast kunnat ha lyckats i NBA to begin with.


Vidare på pluskontot så snittade Nate Robinson 17 poäng off the bench och var med i 6th man of the year konversationen.


Vi kan fortsätta med att prisa Nate för att han är money in the fourth quarter, och är enligt statistiken en av ligans bästa i matchens slutminuter.



Sist men inte minst så har Nate visat upp en stor dos lojalitet mot Knicks. Medan David Lee undersökt alla möjligheter i världen (utan framgång) att forcera fram en sign-and-trade i sommar för att få duktigt betalt på direkten. Och medan Knicks brass har flörtat med andra guards som Jason Kidd, Andre Miller och Ramon Sessions - och därmed indikerat att Nate Robinson är history om de lyckas signa någon av dessa. Genom allt det har Nate förblivit lojal. Nate gjorde klart redan tidigt i somras att han bara är intresserad av att spela i Knicks och att han, i väntan på 2010 då han blir unrestricted free agent, i princip signar vilket kontrakt de än ger honom. Det är lojalitet. Och det är den typen av spelare jag vill att mitt Knicks ska stå för.


Sen är det omöjligt att inte älska Nate Robinsons energi och karisma. Ta en titt på scenerna härnedan från häromveckan. Robinson har spenderat sommaren i sin hemstad Seattle och var på sin gamla skola, University of Washington, för att se på fotboll. Ta en titt på Nates firande, tillsammans med en annan Washington Husky, Sacramentos Spencer Hawes. Äkta glädje, underbart att se en athlete agera supporter, då känns det som att han är precis som en själv i den aspekten. Remind me förresten att nästa gång jag firar något så ska jag göra the body bump. Den äger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar